Walne zebranie sprawozdawcze Koła PZW WSK Kalisz za 2023 rok połączone z Opłatkiem Wędkarskim.

W dniu 09.12.2023 r. już tradycyjnie spotkaliśmy się w sali w Domu Kombatanta przy ulicy Cegielnianej aby podsumować 2023 rok.
Zebranie otworzył kol. Przemysław Górka ,który powitał zebranych członków Koła i zaproponował na przewodniczącego zebrania prezesa koła- Zbyszek Górka ,który przedstawił plan zebrania -przyjęto jednogłośnie. Następnie obecni uczcili minutą ciszy zmarłe koleżanki i kolegów wędkarzy. Kolejnym punktem zebrania było wybranie protokolanta zebrania i komisję wniosków i uchwał. I wreszcie przyszedł czas na wysłuchanie i zatwierdzenie sprawozdań zarządu koła ,komisji rewizyjnej, sądu koleżeńskiego za 2023 rok, następnie przedstawiono i zatwierdzono preliminarz budżetowy na rok 2024 i przedstawiono plan pracy na 2024 rok i zarys terminarza zawodów -z zapowiedzi 2024 rok- będzie się działo, są nowe pomysły zapraszamy do członkostwa w kole PZW WSK Kalisz.

Bardzo miłym akcentem było wręczenie odznaczeń, za zasługi dla PZW - otrzymali: kol. Sławomir Ast, Bogusław Frankowski, Piotr Janaszvczyk - złota odznaka PZW, kol. Przemysław Górka - złota odznaka z wieńcem PZW, medale za zasługi i rozwój wędkarstwa -kol. Artur Bąkowski, kol. Robert Papuziński .
Kolejny równie przyjemny punkt zebrania to wręczenie pamiątkowych pucharów i upominków dla najwszechstronniejszych wędkarek i wędkarzy w klasyfikacji GP koła w 2023 roku .
Najwszechstronniejszym wędkarzem koła PZW WSK Kalisz w 2023 roku  został :
w kat. senior - kol. Szymon Wypych
w kat. kobieta - kol. Katarzyna Kaźmierczak
w kat. junior - kol. Nikodem Szuleta
Gratulujemy
Na koniec nie mogło zabraknąć dyskusji na tematy najbardziej nas wszystkich nurtujące. Rozmawialiśmy o podwyżkach opłat (na które Koło niestety nie ma wpływu), zarybień, zmian w statucie PZW itp. Na koniec przedstawiono wnioski i podjęto uchwały do skierowania do Zarządu Okręgu PZW w Kaliszu.
Dziękujemy wszystkim zgromadzonym na zebraniu za udział .To było naprawdę owocne zebranie i patrząc na frekwencję na innych zebraniach pozostałych kół w Okręgu Kalisz to był rekord.
To jednak tego dnia nie był koniec, po zakończonym zebraniu sprawozdawczym ,wszyscy uczestnicy zaproszeni zostali przez prezesa koła na tradycyjny opłatek wędkarski.

Zapraszamy do obejrzenia obszernej fotorelacji na naszym faceboook`u

Przemysław Górka